Zune kan inte ansluta till WP7

Under en tid har jag haft problem med att ansluta min Windows Phone 7 till Zune. Det har fungerat perfekt men en dag slutade det fungera och jag fick följande felmeddelande:

"Connection error. Can’t connect to your phone. Disconnect it, restart it, then try reconnecting again."

Detta var ett helt hopplöst felmeddelande eftersom inget av förslagen hjälpte. Inte heller en omstart av både dator och telefon samt ominstallation av Zune gjorde någon skillnad. Jag hittade ett förslag på att man kan ta bort certifikatet för Zune på datorn och låta den återskapa det (certmgr.msc – Personal). Inte heller detta hjälpte.

Så någon vecka senare kom jag på att jag bytt lösenord under samma period. Istället för att trycka ctrl+alt+del för att byta lösenord gjorde jag helt enkelt en Password reset. Det var väldigt dumt visade det sig eftersom detta också gör att min Privata nyckel för certifikaten inte uppdaterar sig korrekt. Man kan då tänka sig att ett återskapande av certifikatet faktiskt ska lösa det hela men det gjorde det alltså inte.

Istället fick jag byta tillbaka till mitt gamla löseord på datorn och sedan klicka ctrl+alt+del och göra en ordentlig lösenordsändring. Nu fungerar allt perfekt igen.

Ett annat tips för de som gillar att pilla runt på alla möjliga inställningar är att lägga till MFG till applikationslistan. På det sättet kan man t.ex. aktivera tethering (låta telefonen agera modem mot Internet).

Ring nummer: ##634#
Skriv in lösenord: 277634#*#

MFG finns nu i applikationslistan. Du måste ange lösenordet varje gång du startar MFG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *