Föga förvånande har världens bästa band också skrivit världens bästa text. Låten One är tydligen framröstad som världens bästa låt-text.

Jag minns fortfarande första gången jag hörde låten. Det var på radion hemma i mina föräldrars gamla hem. Själv gick jag i gymnasiet på den tiden, men fortfarande känns den oerhört fräsch. Det är helt klart en tidlös låt, med en text som fastnar. Det var framförallt p.g.a. den låten som jag också köpte den första skivan av U2 som jag blev riktigt besviken på…till en början. 

Efter att ha lyssnat på The Joshua Tree i stort sett varje kväll/natt i 2 år och sedan åtnjutit Rattle and Hum i oändliga timmar, så bäddade låten One för en smäktande skön skiva. Achtung Baby är en av de få skivor där jag faktiskt fortfarande minns de känslor som for genom mig första gången jag lyssnade på den. Mina tankar gick i banor som att U2 var slut som band. Där fanns ju One, Who’s gonna ride your wild horses och Love is blindness, men det gör ju inget album. Resten tyckte jag var mer eller mindre uselt. Så jag snurrade igång Cd’n igen. Jag måste ha missat något. Andra gången var lite bättre, så jag lyssnade igenom den en tredje gång. På samma kväll lyssnade jag på skivan sju gånger. Efter en vecka var jag helsåld. Genialiskt!

Efter detta har jag aldrig tvivlat på U2 igen   

One thought on “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *