Svenska appar till Windows Phone 7

Windows Phone 7 är fortfarande väldigt nytt men antalet applikationer tillgängliga på Marketplace ökar stadigt. I dagsläget finns där över 6,000 applikationer att hämta och det växer med en hastighet som överträffar både Android och iPhone under samma period när de lanserades.

Något som är riktigt skoj är att svenska appar har börjat leta sig in trots att Marketplace inte lanserats i Sverige ännu. Här följer en lista på de jag själv använder för tillfället.

Hockey 7
Hjälper dig att hålla koll på Elitserien och Allsvenskan och visar tabeller, spelade matcher samt kommande matcher.

Molntipset
Ett hjälpmedel för alla som spelar Stryktipset. Den visar resultat i samtliga Stryktips-matcher samtidigt som du kan ange ditt eget Stryktips och få pling när det sker något. Du kan också se statistik för varje lag.

My Football
Detta är inte en svensk applikation men däremot kan man följa Allsvenskan i fotboll med tabeller, spelade matcher och kommande matcher. Applikationen visar samtliga hägstadivisioner i Europa vilket är perfekt för mig som också följer England.

SMS-Tickets
En applikation där du via telefonen kan köpa bussbiljetter till ett flertal regioner, bland annat Stockholms Länstrafik (SL).

STHLM Commute
Eftersom jag bor i Stockholm är det ganska behändigt att kunna söka på en resrutt samt få avgångstider för tåg, tunnelbana och buss.

Trafiktitt
En applikation som bygger på trafiken.nu och visar alla webbkameror uppsatta för att övervaka trafiken i Stockholm. Ganska bekvämt för att se om det är långa köer på E4 eller stopp på Centralbron.

Tågtid
Här kan du få tågtider för hela Sverige tillhandahållet av tåg.info. Den visar också twitterflöde av SJ där SJ är väldigt aktiva.

 

Jag kommer att bygga på antalet applikationer efter hand som jag hittar fler användbara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *