JAAAAAAAAAAAAAAAA!! Ursäkta men jag kunde inte låta bli. Precis när jag skulle börja skriva gjorde Källström mål för Sverige i EM-kvalet mot Lettland.

Dags för Fredagsfyran då, i brist på annat en Lördagkväll. Det tar ju 15 minuter för pizzerian att fixa iordning min Ararat kebab, så då har jag ju några minuter över.

1) Vad är vänskap för dig?

Detta är den typen av frågor som brukar arkiveras under "hur långt är ett rep?". För mig skiljer detta mellan olika personer i min närhet, samt kan det även variera beroende på situationen. Jag "begär" inte samma sak av alla de personer jag kallar "vänner", men det innebär inte att jag respekterar dem mindre för det. Jag kan till och med sälla mig till skaran som anser att ett djur kan vara en vän. Däremot kan jag svara på vad som skulle göra att en person inte ses som en vän och det är helt enkelt brist på respekt och svikna löften.

2) Har du en bästa vän (eller flera)? Vad definierar en sådan?

Det har funnits en hel del olika bästa vänner genom mitt liv. Varje plats har sin vän skulle man kunna säga. Jag skulle nog kunna säga att de personer jag berättar saker för som bara de får veta skulle jag anse vara mina bästa vänner. Ibland känner jag mig dock som i följande citat av Ulf Lundell; "..med en massa bekanta men ingen riktig vän"

3) Hur mycket kan man tolerera i agerande/uppförande/etc från en vän jämfört med någon mer ytligt bekant?

Här skulle jag kunna börja svamla om karma och allt möjligt men min filosofi går ut mycket på att samla plus och få utdelat minus. Det finns alltså en gräns, men så länge det som är bra överväger det som är dåligt tycker jag man ska känna sig lycklig. Vänskap måste frodas för att kunna gro och det tar tid för den att bli stark.

4) Vilket är det värsta svek från en vän som du har varit med om?

Jag har lärt mig med åren att försöka inte vara långsint. Vi gör alla våra val och vi är alla individer. Det innebär också att vi ser på saker på olika sätt. Det du anser vara ett svek, kanske den andra personer ser på helt annat sätt. Det jag däremot tror på (nu påminns jag om en gammal diskussion med en av mina f.d. flickvänner) är att det är våra handlingar som styr. Det räcker inte att tänka, eller ämna göra något. Detta innebär också att vi måste ta ansvar för det vi gör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *