Obligatorisk TV-reklam

Tydligen har Philips tagit patent på en ny teknik som kan påtvinga tv-tittare att se reklam. D.v.s. du ska inte kunna byta kanal under reklampauserna. Det är något jidder om att tv-bolagen tappar intäkter för att tittare zappar mellan kanaler för att slippa reklamen.

Nu kanske jag är väldigt udda, men om folk byter kanal för att slippa se reklam, så skulle iaf jag se det som ett tecken på att de inte vill se reklam. Nu ska alltså reklam bli obligatorisk för alla och en nya sorts katt- och råtta-lek kommer att sätta igång. De som vill påtvinga reklam och de som gör allt för att hitta sätt att slippa denna tv-pina.

Det kanske är dags att det trots allt uråldriga tv-fenomenet anpassar sig till nutid? Interaktivitet är något som jag kommer att tänka på. Individanpassad reklam är något annat.

En helgalen idé skulle ju kunna vara att all tv-mottagning blir gratis och de som inte vill se reklam får betala en avgift istället. En idé som fungerar inom många andra branscher, men den i tiden stillastående mediabranschen lär väl inte ens ta det under övervägande.

2 thoughts on “Obligatorisk TV-reklam

  1. Men det ger dig fortfarande en valmöjlighet. Det skulle också påtvinga nytänkande inom branschen för att komma på sätt att verkligen försöka få folk att uppskatta eventuell reklam. Jag har aldrig trott på att tvinga folk till att göra saker. Resultatet brukar bli väldigt dåligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *