Sjungande valet

Det är tydligt att fokuseringen på ungdomar är större än någonsin i årets val. Ungt val har redan sagt sitt och där avgick Moderaterna med segern. 120 000 ungdomar tyckte till om sin framtid och använde den röstmetod som vi alla säkerligen kommer att få åtnjuta om fyra år.

Sedan har vi otaliga besök i olika gymnasieskolor, där det givetvis är obligatorisk närvaro. Något annat vore ju otänkbart nu när alla ska med!

Vem har missat skriverierna om Piratpartiet som verkar ha fler medlemmar som inte är röstberättigade, än medlemmar med rösträtt. Möjligtvis påhejade av föräldrarna, så de slipper gå med dåligt samvete för att de inte överöser sina barn med både önskade och oönskade skivor. Varför betala för något när man kan få det gratis?

Till detta har vi dessutom ett troligen ganska misslyckat försök att få pojkar engagerade i skolarbetet igen. 40 miljoner ska satsas på att övertyga grabbarna om att det är mycket roligare att göra läxor, än att sitta framför datorn och spela Counter-Strike eller World of Warcraft. Betala dem 5:- per gjord läxa istället, det tror jag skulle ge mer valuta för pengarna.

Men snudd på det bästa hittills är utnyttjandet av sång och musik. MUF’s kampanjlåt skulle utan tvekan kunna kvala in på Hits for Kids, eller Smurfhits för de med vänsterhumor. Lyssna och lär. “När vi byter statsminister har vi allt man kan få, för himlen är blå!”. Så det så.

Andra partier som försöker hävda sig hos ungdomar:
Miljöpartiet – Ge oss nåt vi kan tro på..snälla
Sverigedemokraterna – Blåsippor regerar
SSUEftersom alla ska med släpper de en hel talbok. Alla gillar kanske inte musik
FolkpartietFramtidens nyheter sänds i dålig kvalitet om FP får bestämma
LUFDe unga liberalerna hänger med i Internet-trenden och publicerar på YouTube
VänsterpartietÄh musik är trams! Vi läser upp hela innehållet på hemsidan istället
Ung vänsterUngdomar vill chatta och visa bilder. Community-hypen lever
ModeraternaMahogny-Mats. Need I say more. De har iofs också en kampanjlåt
CenternDu är klöverridare. Se så, rädda Sverige!
CUFDet är “sjukt”, men man får ge CUF creds för sin fantasi

2 thoughts on “Sjungande valet

  1. Bra sammanfattning, jag gillar CUFs kampanj på nätet, den har man lagt ner mycket tid på. I det stora hela verkar partierna ha börjat fatta det här med Internet nu iallafall, ska bli spännande att se valet 2010. Jag som väljare är dock fortfarande lika förvirrad – Kalle-Ankapartiet nästa?

  2. Hahaha, ja kan du tänka dig mediahypen om Kalle Anka-partiet skulle få sin hemsida uppläst av en Kalle Anka-röst. Bara det skulle säkert ge ett par extra röster 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *