Grattis Jesper!

Jag kan inte annat än gratulera mig själv. Det kanske låter egoistiskt men för mig känns det som om min röst faktiskt har haft betydelse. Så är det väl i alla lägen. Förlorar man spelar det ingen större roll hur väl och hårt man kämpat, medan man däremot kan känna ett väldigt stort deltagande i framgången när det blir vinst, även om den individuella insatsen egentligen varit liten.

Riksdagsvalet blev en rysare och kurvorna som visar blockmajoritet svängde åt alla håll som fanns möjliga

Tar man en titt på mitt valdistrikt i Solna, så ser man att Moderaterna är oerhört starka just här. Det är en relativt ung stadsdel i ett blått Solna, med nybyggda bostadsrätter i ett expansivt område. Det som är väldigt intressant är att här finns väldigt många unga småbarnsfamiljer. Själva har jag inga battingar, men med detta starka moderatstöd känns det väldigt tryggt att familjepolitiken trots allt verkar ha nått ut. Det känns skönt att slippa behöva gå utanför dörren och varje gång reflektera över vilka idioter som tycker Socialdemokraterna skulle förtjäna 4 år till.

Följande är mitt valdistrikts bidrag till riksdagsvalet

Med tanke på ovan resultat har jag givetvis sett fram emot hur det kommer att se ut i Solna kommun. Det är med stor glädje jag kan se att dett faktiskt blir fortsatt blått. Det är ganska tydliga siffror och Moderaterna går framåt med 13% jämfört med 2002. Det är faktiskt väldigt nära en egen majoritet vilket hade varit nästintill revolutionerande. Solna kommun fick nedan fördelning av rösterna när alla rapporterat in.

Nu blir jag ju oerhört nyfiken vad gäller mina grannars bidrag till det kommunala styret. Döm om min förvåning när jag faktiskt ser en jordskredsseger för Moderaterna. Än en gång blir mitt valdistrikt det med starkast moderatfäste i Solna. Jag och 51% av mina övriga grannar röstade alltså på Moderaterna i riksdagsvalet, vilket var högst i Solna. Nu visar det sig att jag och 61% av mina grannar röstat på Moderaterna även i kommunalvalet. Även detta är högsta siffran i Solna.

Så, man kan sammanfatta kvällen till att vara oerhört lyckad. Lyckan blev inte mindre när Persson i direktsändning rapporterade att han drar sig tillbaka från sitt uppdrag som partiledare, vilket jag tror gjorde att väldigt många drog en djup suck av lättnad. Inte minst inom de Socialdemokratiska leden. Det blir ju inte heller mindre tråkigt av att det ser ut att bli maktskifte i Stockholm med 

Det finns bara en sak att säga. Grattis Jesper, Grattis Solna och Grattis Sverige!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *