Giganternas kamp

Ikväll är det dags för den största fotbollshändelsen detta året, bortsett från ett eventuellt lyckat VM. Barcelona möter Arsenal, Larsson möter Ljungberg. Två svenskar i en Champions League-final, det kan knappast bli mycket bättre. Bara att läsa upp namnen på samtliga spelare som kommer att befinna sig på planen ikväll ger rysningar. För de penningintresserade kan vi räkna med ett skyhögt euro-pris per kvadratmeter.

Bara Ronaldinho i Barcelona beräknas ha ett marknadsvärde på 440 miljoner kronor. Eto’o och Messi, också i Barcelona, beräknas tillsammans ha ett värde på nästan 560 miljoner kronor. Tre spelare och vi snackar ett penningvärde med så många nollor att det nästan tappar betydelse; 1 000 000 000….

På Arsenals planhalva är det mer sparsamt med dyrgripar, men vi hittar Thierry som kan matcha Eto’o och Messi med sitt värde på 270 miljoner kronor. Arsenal är som bekant noterat på Londons alternativa börs och har ett börsvärde på ungefär 300 miljoner pund, vilket är över 4,2 miljarder kronor.

Klockan 20:45 drar denna giganternas kamp igång och för de som gillar försnack är det kl 20:00 på TV6 som gäller. Det är ett svindlande ekonomiskt värde vi kommer att se springa omkring efter en boll. Låt oss hoppas att underhållningsvärdet är lika högt!

Edit:
Jag hade tippat 2-1 och fick rätt. Jag hade däremot tippat Larsson som avgörande målgörare, men istället assisterade han till de två målen. Vilken match! Arsenal spelade otroligt bra i början, men efter att Lehman blivit utvisad fick de svårt att hålla emot. Första halvlek höll sig hyffsat jämn men sen drog Barca ifrån mer och mer. Henke, vilken lirare. Han går in och avgör en final i Champions League! Det är väl som de säger…man ska sluta när man är på topp.

One thought on “Giganternas kamp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *