Plötsligt ser jag ett mörkt, svepande hårsvall. Mina ögon dras omedelbart åt det håll varifrån mitt undermedvetna uppfattat något sensuellt. Hon har axellångt hår, med lockar som smeker ryggen på hennes ljusa mockajacka. Jag fångar ett ögonblick av hennes ansiktsprofil, innan jag snabbt tittar åt ett annat håll, troligtvis till synes helt fascinerad av en reklampelare för underkläder.

Jag kommer sakta till sans och låtsas istället kolla efter nya SMS på min telefon. Ur ögonvrån ser jag henne vända ansiktet upp mot den nyfunna vårsolen. Fascinerat följer jag hennes ansiktsprofil med nyfikna ögon. Hon har en lagom lång hals, som på något underligt sätt ger ett intryck av att vara skapad just för hennes axlar. Jag följer hennes linje upp till örat som bara passar in på något sätt. Det är inte litet och inte stort. Det ligger i perfekt linje med halsmuskeln och kröns längst ner av ett rosa smycke, som i vissa vinklar får mig att tillfälligt tappa fokus när det reflekterar solens strålar.

Min blick lämnar sakta hennes örsnibb och jag följer hennes naturligt markerade käklinje. Hennes hy ser len och ung ut. Den är sådär lagom solbränd, som man bara kan bli om man spenderar mycket tid utomhus. Väl framme vid hakspetsen kan jag inte låta bli att tråna efter hennes fylliga mun. Hon har ett litet leende på sina läppar som kompletteras av en liten smilgrop precis bredvid hennes mungipa. Jag blir glad. Jag känner hennes leende spridas till mig själv.

Jag vänder sakta mitt ansikte upp mot solen i en förhoppning om att enbart för en kort sekund få vara ett med henne. Att få ta del av det som får henne att må så bra. Dela hennes värme och glädje. Jag känner solen mot mitt ansikte och känner en pirrande känsla i nacken. Kanske tittar hon på mig? Kanske ser hon mig dela detta ögonblick med henne? Jag kisar åt hennes håll men hon står kvar likadant som tidigare. Hennes hår har lagt sig lite bakåt i den ljumma vårvinden, förutom en större hårlock som nu täcker hennes ena öga. Hon är sexig. Hon är vardagsvacker.

Plötsligt slänger hon med huvudet åt sidan, troligtvis för att få bort locken. Hon vänder sitt ansikte åt det håll där jag står. Jag kan inte slita min blick från henne och plötsligt står vi där. Vi ser varandra i ögonen. Hon har gröna ögon. Hon har vårfräknar på näsan. Hon ler ett underbart leende. Jag ser nu ännu en smilgrop och jag ser hur hennes mun är som tagen ur ett konstverk.

Hon vänder sakta sin blick nedåt och böjer sig samtidigt framåt. Hon tar upp sin väska, som hon satt på marken. Hon sträcker ner sin hand i väskan samtidigt som hon vänder ryggen mot den ljumma vinden, vilket också innebär att jag inte längre kan se hennes ansikte. Jag ser henne ta upp sina händer till munnen och plötsligt ser jag rök. Hon vänder sig om med en cigarett i mungipan. Samtidigt som jag så sakta börjar vända mig från hennes håll, ser jag hur hon tittar åt mitt håll. Men det betyder ingenting. Hon är redan glömd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *