Enkelt iste

Här kommer ett inlägg som faller utanför de flesta tema jag hittills skrivit om. Jag fick idag ett tips om att göra eget iste. I en förhoppning om att jag inte är den sista på denna jord som inte redan kände till det, tänkte jag här dela med mig.

Köp vanligt te som är förpackat i påsar. Lämplig smak är svarta vinbär eftersom det faktiskt ger smak på vattnet. Stoppa sen ner påsen i en flaska/burk med mineralvatten. Att föredra här är Ramlösa eftersom det inte innehåller så mycket tillsatser. Lättare iste kan man inte göra och det blir riktigt gott.

Ett annat tips för de som gillar smaksatta kolsyredrycker är att köpa hem olika smaker av sockerfri saft (som Fun Light). Bara att blanda i naturellt kolsyrat vatten och utbudet av smaker blir så mycket större. Vill man spara pengar så kan man också införskaffa en SodaStream och kolsyra kranvatten istället för att köpa färdigkolsyrat.

Sedan finns det vissa (som jag) som köper hem vatten på 19-litersdunkar (källvatten från Åre), vilket kan användas för en än större smakupplevelse, istället för att använda det metallsmakande vattnet som finns här i Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *