Alla ska med – men vart?

Jag bet mig nästan i tungan idag när det levererades en riktigt träffsäker kommentar av Henrik Hjelt. Göran Persson har i alla debatter snackat om att alla ska med och detta tål att tänkas lite mer på.

Det är möjligt att jag är en aningens blåfärgad, men det är inte mycket av fakta som Göran Persson levererat under valdebatterna. Han snackar mycket mer om vad han inte vill göra, än vad han vill göra. Han snackar om att det är bra i Sverige och egentligen ska vi bara rida på någon framgångsvåg som inte ens under en högkonjunktur lyckas ta fart.

Om man imorgon ställs inför Socialdemokraternas mantra om att alla ska med, så ska man försöka tänka ett steg längre. Vad har egentligen presenterats om framtiden och vad Socialdemokraterna vill? Var finns visionerna och nytänkandet? Var finns glöden för att göra det bästa för Sveriges medborgare istället för att bygga på maktfullkomligheten?

Socialdemokraterna vill att alla ska med, men de lyckas inte förklara var, eller åt vilket håll de vill ta Sverige. Så, när du imorgon går för att rösta och du ser det till ytan solidariska "Alla ska med". Ställ dig då frågan om du fått förklarat vart de vill ta oss.

Ställ sen detta mot det enade alternativet som leds av Reinfeldt och du ser att du faktiskt fått väldigt mycket att se fram emot om det blir ett regeringsskifte. Jag vill veta att jag kan se fram emot förbättringar i framtiden och ett bra liv, därför kommer jag att rösta för ett byte av statsminister imorgon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *