Arkiv för May, 2009

USA vässar tänderna inför resten av 2009!

USA fortsätter att som nation gå privata företags ärenden. Enda skillnaden mot tidigare är att de gör detta mer och mer öppet. Aldrig har det varit tydligare i Sverige att det görs skillnad på privata företag och skattepengar. Även om statens engagemeng i Saab-affären i slutänden potentiellt skulle kunna inbringa mer skattepengar har Regeringen sagt att risken är alldeles för stor. Man spelar inte Monopol med skattepengar som Maud sade. I USA tar man inte hänsyn till detta, det spelas gärna Monopol med alla medel som finns att tillgå.

Den amerikanska kongressen har nu fastställt var fokus mot piratkopiering ska ligga under resterande 2009. Med PirateBays aktiva grundare under utredning och rättegång har ett land som t.ex. Spanien vuxit sig allt större när det gäller spridning av upphovsrättsskyddat material. Det finns minst ett par riktigt stora torrent-sidor på Spanskt territorium som tillhandahåller det mesta man kan önska sig.

Följande länder kan förvänta sig krafttag och troligtvis enorma påtryckningar av den amerikanska kongressen för att sätta ansvariga bakom lås och bom:

Kina
Bland annat är Kinas största sökmotor, Baidu, under utredning. Baidu används framförallt för att hitta MP3, men är långtifrån den enda sökmotortjänsten som har som enda syfta att hjälpa till att hitta upphovsrättsskyddat material. Intäkterna de får från annonser på siten är enorma. Omkring 80% av all mjukvara i Kina beräknas vara piratkopierad.

Ryssland
Ryssland anklagas för att ha alldeles för låg straffskala för brott relaterat till piratkopiering. Ryska staten anses också göra alldeles för lite för att reglera vem som får tillhandahålla material online.

Kanada
Kanada anklagas för att helt sakna lagar som ska skydda upphovsrättsinnehavare och spridning av deras material. Detta ska också vara orsaken till att många torrentsiter tagit sin tillflykt till Kanada när de stängts ner i USA. Man anser också att en stor del av ansvaret ska ligga på ISP’s och att de ska förhindra spridning av upphovsrättsskyddat material. Dessutom ska det bli olagligt att ladda ner upphovsrättsskyddat material, precis som det numera är i Sverige.

Spanien
Man anser att Spanska Regeringen i stort sett helt avkriminaliserat fildelning och att man måste börja följa de regleringar EU beslutat om, inte minst vad gäller motsvarigheten till IPRED. ISP’s måste även här göras ansvariga för vad som sker på deras nät och de ska inte få lov att använda öppenhet för fildelning som säljargument.

Mexiko
Man anser bland annat att det i Mexiko är alldeles för lätt att smygfilma på biografer och att utbudet av illegala fysiska varor är alldeles för stort. Precis som i Ryssland anser man också att straffen för piratkopiering inte är avskräckande nog.


Förvaringstips för frukt och grönsaker

Här följer lite tips om hur man bäst förvarar frukt och grönsaker.En del saker är förmodligen ganska självklara, men jag är säker på att en del kommer att få dig att en liten aha-upplevelse. Själv köper jag endast ekologisk frukt och att veta hur det ska försvaras är en enorm hjälp för att de ska hålla sig fräscha så länge som möjligt.
 


IT och casino online

Företagen för online-poker växer sig allt större, inte minst eftersom övrig spelverksamhet öppnar upp tillgängligheten för en större publik. Black-Jack, spelautomater, bingo och roulette är utmärkta spel att förlora pengar på, inte minst eftersom företagen mycket lättare kan kontrollera utfallen på dessa spel eftersom den mänskliga faktorn har mindre betydelse.

Reklam från Pokerstars, PAF, Betsson med fler sockrar sina erbjudanden allt bättre för att ännu fler ska spela bort sin månadslön. I stor utsträckning består dessa lockelser i ett tillskott till ens kassa, d.v.s. lite extra att spela för. Varför då? Jo för de vet att 90% kommer att fortsätta spela tills dessa pengar är slut och sedan fylla på med egna. Risken är alltså enormt liten. Om det nu vore så att någon faktiskt skulle lyckas gå plus med det sockrade erbjudandet som enda insats, så kan de ju alltid hitta något kryphål för att slippa betala ändå. Precis som lurendrejarna Betsson har gjort.

En person lyckades på Black-Jack använda sitt startkapital på 500:- på bästa möjliga sätt och lyckades skrapa ihop 4000:-. Givetvis började varningsklockorna ringa hos Betsson och de stängde omedelbart av personens konto och hänvisade till fusk. Fusket i detta fall består i att mer än ett konto är registrerat från samma IP-adress! Mycket riktigt var det tre andra i familjen som haft ett konto sedan tidigare, men inte den personen som utnyttjade erbjudandet.

Hör och häpna, ett företag som tillhandahåller IT-tjänster och har hela sin verksamhet uppbyggd på Internet har alltså ingen förståelse alls för att flera personer kan ha samma IP. De har noll koll på bredbandsrouter, eller för den delen att det kan finnas flera användare på samma dator.

Sålänge du går med förlust bryr sig inte Betsson, de tar tacksamt emot dina pengar oavsett hur många ni är på samma IP. Men om en av er skulle råka vinna något, så kommer Betsson att vägra utbetalning. Fy skäms Betsson! Ni är numera på min bojkottlista och jag hoppas fler följer efter.