Mat/Dryck

Förvaringstips för frukt och grönsaker

Här följer lite tips om hur man bäst förvarar frukt och grönsaker.En del saker är förmodligen ganska självklara, men jag är säker på att en del kommer att få dig att en liten aha-upplevelse. Själv köper jag endast ekologisk frukt och att veta hur det ska försvaras är en enorm hjälp för att de ska hålla sig fräscha så länge som möjligt.
 


The land of opportunities

Det blir smått pinsamt när man läser om USA och dess konstiga juridiska övertramp. Vi har väl alla läst om de mest idiotiska stämningsfallen som funnits i USA, vilka också går under namnet Stella Awards. Namnet är inspirerat av just den Stella som stämde McDonald’s för att hon brände sig på en kopp kaffe och anklagade McDonald’s för att ha gjort kaffet för varmt.

Nu är det dags igen, även denna gång är det kaffe inblandat. Det handlar om Starbucks som via email lovade en gratis kopp kaffe till den som mottog mailet. Problemet var att detta spred sig till miljoner människor och när dessa nyheter nådde Starbucks drog de tillbaka erbjudandet.

Fullt förståeligt för de flesta av oss, men i USA är det nästintill en dödssynd. Nu blir de stämda på beloppet 845 miljoner kronor, vilket tydligen ska motsvara kostnaden för alla de som potentiellt inte kan få ut sitt gratiskaffe. Ge bruden en kopp kaffe säger jag, så kan hon dela med sig till alla de som också vill ha.


Enkelt iste

Här kommer ett inlägg som faller utanför de flesta tema jag hittills skrivit om. Jag fick idag ett tips om att göra eget iste. I en förhoppning om att jag inte är den sista på denna jord som inte redan kände till det, tänkte jag här dela med mig.

Köp vanligt te som är förpackat i påsar. Lämplig smak är svarta vinbär eftersom det faktiskt ger smak på vattnet. Stoppa sen ner påsen i en flaska/burk med mineralvatten. Att föredra här är Ramlösa eftersom det inte innehåller så mycket tillsatser. Lättare iste kan man inte göra och det blir riktigt gott.

Ett annat tips för de som gillar smaksatta kolsyredrycker är att köpa hem olika smaker av sockerfri saft (som Fun Light). Bara att blanda i naturellt kolsyrat vatten och utbudet av smaker blir så mycket större. Vill man spara pengar så kan man också införskaffa en SodaStream och kolsyra kranvatten istället för att köpa färdigkolsyrat.

Sedan finns det vissa (som jag) som köper hem vatten på 19-litersdunkar (källvatten från Åre), vilket kan användas för en än större smakupplevelse, istället för att använda det metallsmakande vattnet som finns här i Stockholm.